Мюриель Барбери цитаты из книг - страница 14

добавила цитату31 августа 2014 22:28

...знайти те завдання, задля якого ми народилися, і виконувати його в найкращий спосіб, докладаючи усіх зусиль, не прагнучи снігу влітку... Тільки так ми відчуємо буття...

добавила цитату29 августа 2014 19:16

Музика - лише насолода для слуху, як гастрономія для палацу або малярство для очей. Якщо я вранці слухаю музику, то не для того, щоб виглядати оригінальною: просто вона задає настрій на увесь день.

добавила цитату29 августа 2014 19:14

...зовні вона обтикана голками, справжня фортеця, але інтуїція підказує мені, що вона така ж вишукана, як і їжаки, ці маленькі тваринки, удавано апатичні, відчайдушно самотні й жахливо елегантні.

добавила цитату28 августа 2014 11:13
добавила цитату26 августа 2014 19:42

Я знаю, що чай - то не другорядний напій. Коли він став ритуальним, то почав робити серця здатними бачити велич у малих речах.

добавила цитату26 августа 2014 19:41

Якщо я щось таки ненавиджу, то це коли люди трансформують своє безсилля або своє убозтво у своє кредо.

добавила цитату25 августа 2014 17:50

Деякі люди неспроможні побачити те, що в них перед очима, що складає сутність життя, його дух, вони присвячують свій час винятково тому, щоб просторікувати про людей, ніби йдеться про автомати, і про різні речі, ніби в них самих немає душі, подаючи все у спрощеному вигляді, вкрай суб'єктивно.